Creative Weddings

Bruiloft trends 2016

Het nieuwe jaar is begonnen, een jaar waarin weer veel stelletjes het huwelijksbootje in zullen stappen. Een jaar waarin nieuwe bruiloft trends ontstaan. Wat zijn de opkomende trends in 2016?

Persoonlijke bruiloft
Bruidsparen willen hun bruiloft vaak persoonlijk maken. Door middel van de interesses van het bruidspaar wordt de bruiloft vormgegeven. Zo kan de lievelingskleur van het bruidspaar een doorslaggevende factor zijn voor het bepalen van een kleurthema, of houdt het bruidspaar van reizen, dan kan ‘traveling’ een prachtig thema zijn. Dit kan ook een specifiek land of continent zijn! Persoonlijke details zullen terug komen in de decoratie op de bruiloft. De initialen van het bruidspaar kunnen een merknaam worden op de dag van de bruiloft. Deze komt in al het drukwerk terug, de uitnodigingen, de menukaartjes, de zakdoekjes etc. Je creëert jullie eigen merknaam. Persoonlijker kan bijna niet!

Less is more!
Deze trend is een heel belangrijke trend in 2016. Deze trend heeft alles te maken met de decoratie van een gedekte tafel: hoe minder hoe beter. Zorg hierbij wel dat de kleuren aansluiten bij het gekozen thema. De back to the nature trend past goed bij ‘Less is more’. Fijne, natuurlijke materialen, zoals linnen, jute en hout die je kunt combineren met veel lichtjes en metallic. Ook het gebruik van takken, denk aan een eucalyptus of een strook mos in het midden van de tafel, is niet weg te denken in 2016.

Vintage bruiloft
Vintage was in 2015 al populair, en blijft in 2016 ook een fantastisch thema. Bij het vintage thema kun je je creativiteit helemaal kwijt. Haal oude koffers, fotolijstjes, meubels etc. maar tevoorschijn! Met een vintage thema kun je de bruiloft extra romantisch maken door zacht roze als kleurthema te kiezen! Heb je de styling niet helemaal in de vingers? Creative Weddings kan ook ingezet worden voor de totale styling van de bruiloft!

Foodtrucks
Ook deze trend was is 2015 al booming, maar blijft in 2016 zeker ook nog super populair onder de bruidsparen. Zeg gedag tegen alle buffetten! De foodtrucks nemen het over! Foodtrucks passen goed bij een festival thema, voor ieder wat wils en een heerlijke ongedwongen sfeer! Met prikkabel als sfeerverlichting en bijpassende zitjes bij de trucks maakt het thema helemaal compleet.

Kleurenpalet
Het kleurenpalet komt in 2016 heel erg naar voren. In 2015 kozen we nog één of twee themakleuren voor de bruiloft, in 2016 wordt er een kleurenpalet gecreëerd dit doorgevoerd wordt op de bruiloft. Het is daarbij belangrijk dat de kleuren een mooie ‘blend’ vormen en de kleuren goed bij het gekozen thema passen.