Creative Weddings

Dinervormen voor je huwelijksdag!

Er zijn tegenwoordig veel vormen van dineren, maar welke vorm past nou het beste bij jullie bruiloft? Klassiek of ongedwongen? En waar moeten we dan zoal rekening mee houden? Hieronder de populairste vormen van dineren met voordelen en valkuilen.

Tapas
Een tapa  is de aanduiding voor een Spaans aperitiefje. Traditioneel is een tapa een eetlust opwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje wordt genuttigd. Tegenwoordig worden er hele diners voorzien van verschillende tapas lekkernijen. Tapas is helemaal HOT en past ook perfect om het huwelijksdiner vorm te geven. Voor iedere gast zit er iets lekkers bij, dus weg met die stress voor het selecteren van een menu! Je kunt op deze manier heerlijk ongedwongen je eigen keuzes maken en van tapas wordt iedereen blij!

A la carte
Wil je je huwelijksdiner iets stijlvoller ingaan? Ga dan voor een a la carte diner. Let hierbij wel op dat wanneer je met een groot aantal personen bent je een beperkte menukaart moet selecteren, wat keuzestress op kan leveren, je wilt het natuurlijk voor iedereen goed doen! Ook moet je rekening houden dat je bij diverse trouwlocaties of restaurants de keuzes van de gasten van te voren door moet geven aan de cateraar, wat vaak het gevolg heeft dat je achter gasten aan moet gaan die hun keuze nog niet door hebben gegeven. Het voordeel van een a la carte diner is dat je je planning goed in de gaten kan houden, omdat cateraars vaak kunnen aangeven hoe lang een 3,4 of 5 gangen diner ongeveer duurt.

Shared dinner
Een shared dinner komt heel erg in de buurt van tapas. Echter het verschil zit hem in de keuze. Bij tapas mag je de keuze zelf maken welk gerechtje graag wilt nuttigen. Bij een shared dinner worden er allerlei schalen met heerlijk eten op tafel gezet en mag je zelf je bordje samenstellen. Bij een shared dinner zie je de gangen (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) terug komen in de gerechten die op tafel komen. Bij een shared dinner, is er, net zoals bij tapas voor elk wat wils, dus weg met die keuze stress! Jullie moeten namelijk al zoveel keuzes maken voor jullie bruiloft!

BBQ
Heb je een heerlijke ongedwongen bruiloft in de buitenlucht? Of zit je aardig aan je budget? Een BBQ is super gezellig om te tafelen met je bourgondische vrienden. Je kunt de BBQ zelf regelen, maar je kunt dit ook heel goed uitbesteden, zodat alles voor jullie geregeld wordt! Een BBQ zet vaak al de toon voor het trouwfeest in de avond. Dus wil je gezelligheid en lekker bourgondisch tafelen, kies dan voor een goed verzorgde BBQ!

Picknick
Trouwen jullie in de zomer en willen jullie zo veel mogelijk buiten doen? Een picknick is een hele fijne optie om lekker buiten te zijn met je dierbaren. Vooral als er veel kinderen (met name kinderen die niet stil kunnen zitten!!) bij zijn is het erg fijn om zo veel mogelijk buiten te kunnen doen. Zij kunnen lekker buiten ravotten en hoef je niet steeds in de gaten te houden. Slecht weer op je huwelijksdag?
Zorg altijd voor een back-up plan. Reserveer tijdig een mooie stretchtent om toch met de juiste sfeer te kunnen picknicken.

Walking dinner
Een groot voordeel van een walking dinner is dat je lekker kunt borrelen en tussendoor een hapje te eten. Je bepaald zelf wanneer je eet en wanneer het tijd is om even te kletsen met al je dierbaren. Bij een walking dinner is er ruime keuze in gerechten, dus je gasten kunnen opscheppen wat ze zelf lekker vinden. Zorg er voor als je kiest voor een walking dinner dat de tafels waar de gerechten op gepresenteerd worden berekend worden op het aantal uitgenodigde gasten, kies zo nodig voor meer tafels met dezelfde gerechten. Zo voorkom je enorme rijen wanneer het buffet geopend wordt, dat is vaak ergernis nummer 1!!