Creative Weddings

Tips trouwen in de hitte!

Ieder bruidspaar droomt van mooi weer op hun bruiloft. Veel bruidsparen kiezen daarom om in de zomer te gaan trouwen, omdat de kans op meer weer dan het grootst is. Een sprookjesachtige ceremonie in de openlucht, mooie trouwfoto’s met een stralend zonnetje en heerlijke cocktails om de bruiloft te vieren. Dit kan lekker op het strand, in een tuin, aan het water of op een boot. Op regen zit dan niemand te wachten, maar wat nu als het extreem heet wordt op jullie bruiloft? Hoe houd je dan je hoofd koel? Hieronder enkele tips om de bruiloft zo aangenaam mogelijk te houden.

1. Jurk
Een gigantische bruidsjurk is verschrikkelijk warm. Al die lagen stof over elkaar kan er voor zorgen dat het zweet je uitbreekt. Terwijl alle gasten aan het genieten zijn van het zonnetje in een zomers cocktailjurkje, lopen de zweetdruppels over je rug. Om te voorkomen dat je helemaal aan elkaar plakt, kun je het beste talkpoeder op je benen strooien voor je je jurk aantrekt, dit houdt je benen droog en voorkom je dat je benen tegen elkaar aan schuren. Je kunt er ook voor kiezen om (voor de zekerheid) een tweede trouw/cocktailjurk te kopen voor je bruiloft. Mocht het dan extreem heet worden, of wil je meer bewegingsvrijheid op de feestavond, kun je altijd van jurk switchen. Met een andere jurk op de feestavond trek je weer de aandacht van alle gasten en zullen ze weer versteld staan hoe stralend je eruit ziet!

2. Drinken
Als je trouwt tijdens een hittegolf is het belangrijk om altijd voldoende drinken te hebben voor je gasten én voor jezelf. Zorg voor extra punten waar je gasten een verkoelend drankje kan pakken. Wat tegenwoordig helemaal hip is, zijn de grote limonade kannen gevuld met water met een smaakje. Zorg voor verschillende verfrissende smaakjes door bijvoorbeeld fruit, munt of komkommer toe te voegen aan de limonade kannen.

3. Fruit
Je lichaam koelt af door te transpireren. Hiermee wordt de hitte uit je lichaam gedreven. Tijdens het zweten verlies je het nodige vocht, maar ook zouten die aangevuld moeten worden. Er bestaan genoeg fruitsoorten die dit vocht- en zouttekort kunnen aanvullen. De beste vrucht hiervoor is watermeloen, maar ook appel, mango, banaan, aardbei, frambozen en blauwe bessen zijn uitstekend afkoelvoedsel. Door deze fruitsoorten toe te voegen aan je limonade kannen zorg je ervoor dat ook het zoutgehalte van jezelf en van de gasten op peil blijft.

4. IJsjes
Altijd lekker tijdens een zomerse dag! Een heerlijk verfrissend ijsje! Zelfgemaakte ijsjes zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Je kunt veel recepten op internet vinden om een verfrissend ijsje te maken. Wat dacht je er van om cocktails op een stokje te maken? Creëer je eigen cocktailijsjes! Geen zin om ze zelf te maken? Geen nood, bij 24 ICE kun je ze in diverse smaken bestellen! Deze ijsjes passen ook perfect bij een Festival bruiloft.

5. Schaduwplaatsen
Er zijn altijd zonaanbidders, maar wanneer je weet dat de temperaturen op je bruiloft fiks op gaan lopen kun je beter zorgen voor meer schaduwplaatsen. Huur stretchtenten om extra schaduwplaatsen te creëren. Stretchtenten zijn tegenwoordig erg populair en brengen veel extra sfeer op je bruiloft. Deze tenten zijn aan de zijkant open, waardoor er nog een lekker briesje door kan waaien. Je gasten zullen je dankbaar zijn voor de extra schaduw!